sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Skräppihetket haaste # 3 ja pientä tuunausta

Sivun aiheeksi valitsin "Puutarhani kukkasia". Kovin paljon ei takapihallani kukkasia ole sen varjoisuuden vuoksi, mutta aina silloin tällöin innostun syksyllä istuttamaan tulppaaneja, joista sitten keväällä onkin iloa.

Tällä kertaa valmistusmateriaalina sai käyttää VAIN VALKOISTA/VAALEAA paperia ja/tai kartonkia.
Oman leiskani tein valkoiselle kartongille, johon keskelle tein gessolla sabluunan avulla kuvion. Tulppaanikuvion maalasin eri sävyisillä misteillä.
Alaosan kukkaset leikkasin kuvioleikkurilla käsinvärjätyistä silkkipapereista. Valokuva hieman vääristää värejä, tuo esille liikaa metallin kiiltoa. Perhonen on leimattu valkoiselle paperille kohojauheella ja värjätty sen jälkeen distressin väreillä.

Viikonloppuna innostuin tuunaamaan kirpparilta ostamani Ristomatti Ratian lokerikko -sarjan laatikot. Tumman ruskea sävy ja naarmuttunut pinta ei miellyttänyt, joten päällystin pinnat vanhoilla 50 -luvun Kotiliesi lehdestä repäistyillä suikaleilla. Lopuksi vielä viimeistelin pintaa Washi -teipeillä. Vetimiksi olisin halunnut pienet ruskeansävyiset vetimet, mutta tähän hätiin en niitä Jyväskylästä löytänyt, joten vaihdan ne sitten myöhemmin kun sopivat eteeni ilmaantuvat.
3 kommenttia:

  1. Kauniin sivun olet tehnyt. Metallinhohto sopii mielestäni tähän kivasti vaikka sinusta sitä oli liikaa. Tykkään kuinka olet leikannut tulppaanit irti taustastaan!

    VastaaPoista
  2. Miten hienoja molemmat - leiska ja lokerikko! Leiskassa taitavaa mixed media -jälkeä ja upeita värejä. Tykkään!

    VastaaPoista